image image image image
DVD Petrovina Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrovina dobrovoljna je, stručna, humanitarna, neprofitna i nestranačka udruga od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku u pogledu zaštite od požara, registrirana pri Uredu za opću upravu Zagrebačke županije. Društvo je pravna osoba i osnovano je radi promicanja dobrovoljnog vatrogastva, te unapređenja zaštite od požara.
Jeste li znali?Zemni plin je lakši od zraka U stabilnoj plinskoj instalaciji nalazi se pod tlakom uglavnom zemni plin koji je lakši od zraka i prilikom nekontroliranog izlaženja odlazi u gornje dijelove prostorija. Plin propan - butan koji se nalazi u bocama teži je od zraka, te u slučaju ispuštanja ispunjava prostore od poda prema vrhu.
Jeste li znali?Ne kočite naglo pred vatrogasnim vozilom Ukoliko se na cesti nađete u situaciji da je iza vas vatrogasno vozilo sa upaljenim svjetlosnim i zvučnim signalima - ne kočite naglo. Ukoliko Vas vatrogasci ne mogu preteći, ubrzajte do mjesta gdje se možete skloniti i nikad ne zaustavljajte svoje vozilo dok niste osigurali da Vas vatrogasci sigurno mogu zaobići.
Jeste li znali?Požar dimnjaka ne smije se gasiti vodom! Voda se u slučaju požara ne smije ulijevati u dimnjak budući bi nastala nagla fizikalna eksplozija vodene pare te bi došlo do raspuknuća dimnjaka, što je vrlo opasno po osobe u blizini i moguće je da se požar proširi. Voda se ne smije polijevati niti po vanjskim dijelovima dimnjaka poradi opasnosti od pucanja stijenki.

odijela2_20191120_1954720503

U godini obilježavanja 125. obljetnice društva,  početkom mjeseca listopada za pomladak Puhačkog orkestra DVD-a Petrovina nabavljena su odijela sa logom Puhačkog orkestra,  kako bi u narednom razdoblju na koncertima nastupali jednoobrazno. Sredstva za nabavku odijela  osigurana su temeljem javnog  natječaja Zagrebačke županije  u iznosu od 20.000,00 kuna te dodatnih vlastitih sredstava. U orkestar je uključeno ukupno 42 mladih članova koji njeguju  dugogodišnju tradiciju sviranja u Puhačkom orkestru DVD-a Petrovina.

tajnica DVD-a Petrovina

Jadranka Domjančić

proslavadvdjasstrebarsko_20191022_1258967177

U nedljeu 13. listopada 2019. godine svečano je proslavljena 90. obljetnica od osnivanja vatrogasne župe Jastrebarsko. Osnivači župe bila su vatrogasna društva iz Jaske, Cvetkovića, Domagovića, Pribića, Krašića, Petrovine, Volavja, Svete Jane i Novaka .

DVD Petrovina uveličalo je svečanost sa 68 članova (operativaca, mladeži, izvršnih članova, članova Puhačkog orkestra i tehničkog osoblja ) koji su sudjelovali na svečanoj sjednici te mimihodu

vatrogasaca i vatrogasnih vozila u Jastrebarskom.

Link:

https://www.jaska.com.hr/vijesti/90-godina-vatrogasne-zajednice-jastrebarsko/

https://www.jaska.com.hr/vijesti/vatrogasni-mimohod-za-pamcenje/

https://www.jaska.com.hr/vijesti/izlozba-vatrogastvo-jaskanskog-kraja/

 

dodjela_odrasli_20190705_1438819477

U nedjelju 30. lipnja uspješno je održan je 9. Kup DVD-a Petrovina, vatrogasno natjecanje koje je okupilo 43 natjecateljske ekipe u 7 kategorija natjecanja iz područja Zagrebačke,bKarlovačke i Splitsko-dalmatinske županije. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom župana Zagrebačke Županije, gradonačelnika Grada Jastrebarskog uz suorganizaciju Vatrogasne zajednice i Turističke zajednice grada Jastrebarskog te donatore koji su podržali organizaciju vatrogasnog natjecanja. U kategoriji djece i mladeži natjecale su se 32 ekipa a pehare, diplome i medalje najuspješnijim ekipama uručili su zamjenik gradonačelnika grada Jastrebarsko Stipe Bučar, predsjednik DVD-a Petrovina Ivan Samarin i zapovjednik Mladen Cvetan.

Više...

Više članaka...

Stranica 4 od 65

4

Najave

Operativa

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17 
fufcbk
yt_logo

Anketno pitanje - naslovnica

Kako ste saznali za naš sajt?

Brojač posjeta

Danas3
Jučer38
Ovaj tjedan102
Ovaj mjesec357
Ukupno85730

Powered by Kubik-Rubik.de

Nesretan slučaj?

emergencycall2


U slučaju požara, prometne nesreće ili neke druge nezgode ljudi od šoka ili u panici ne znaju što učiniti, no potrebno je ostati priseban i tražiti pomoć.

Saznaj više

vatrogasni grb

DVD Petrovina

P: Ivan Samarin, 098/839-481

Z: Mladen Cvetan,098/1357-159

T: Jadranka Domjančić, 098/1649-508

Dvd Petrovina je članica Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarsko