image image image image
DVD Petrovina Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrovina dobrovoljna je, stručna, humanitarna, neprofitna i nestranačka udruga od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku u pogledu zaštite od požara, registrirana pri Uredu za opću upravu Zagrebačke županije. Društvo je pravna osoba i osnovano je radi promicanja dobrovoljnog vatrogastva, te unapređenja zaštite od požara.
Jeste li znali?Zemni plin je lakši od zraka U stabilnoj plinskoj instalaciji nalazi se pod tlakom uglavnom zemni plin koji je lakši od zraka i prilikom nekontroliranog izlaženja odlazi u gornje dijelove prostorija. Plin propan - butan koji se nalazi u bocama teži je od zraka, te u slučaju ispuštanja ispunjava prostore od poda prema vrhu.
Jeste li znali?Ne kočite naglo pred vatrogasnim vozilom Ukoliko se na cesti nađete u situaciji da je iza vas vatrogasno vozilo sa upaljenim svjetlosnim i zvučnim signalima - ne kočite naglo. Ukoliko Vas vatrogasci ne mogu preteći, ubrzajte do mjesta gdje se možete skloniti i nikad ne zaustavljajte svoje vozilo dok niste osigurali da Vas vatrogasci sigurno mogu zaobići.
Jeste li znali?Požar dimnjaka ne smije se gasiti vodom! Voda se u slučaju požara ne smije ulijevati u dimnjak budući bi nastala nagla fizikalna eksplozija vodene pare te bi došlo do raspuknuća dimnjaka, što je vrlo opasno po osobe u blizini i moguće je da se požar proširi. Voda se ne smije polijevati niti po vanjskim dijelovima dimnjaka poradi opasnosti od pucanja stijenki.

dodjela_odrasli_20190705_1438819477

U nedjelju 30. lipnja uspješno je održan je 9. Kup DVD-a Petrovina, vatrogasno natjecanje koje je okupilo 43 natjecateljske ekipe u 7 kategorija natjecanja iz područja Zagrebačke,bKarlovačke i Splitsko-dalmatinske županije. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom župana Zagrebačke Županije, gradonačelnika Grada Jastrebarskog uz suorganizaciju Vatrogasne zajednice i Turističke zajednice grada Jastrebarskog te donatore koji su podržali organizaciju vatrogasnog natjecanja. U kategoriji djece i mladeži natjecale su se 32 ekipa a pehare, diplome i medalje najuspješnijim ekipama uručili su zamjenik gradonačelnika grada Jastrebarsko Stipe Bučar, predsjednik DVD-a Petrovina Ivan Samarin i zapovjednik Mladen Cvetan.

Više...

tijelovo3_20190621_1386059949

Blagdan Tijelovo u četvrtak 20.06.2019. godine obilježen je u  u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Petrovini, misnim slavljem koje je započelo u 9.00 sati. Već tradicionalno vatrogasci DVD-a Petrovina sudjelovali su na svetoj misi i u Tijelovskoj procesiji.

Galerija

Jadranka Domjančić

tajnica DVD-a Petrovina

plakat-01_20190619_1442865905

Više članaka...

Stranica 4 od 64

4

Najave

Operativa

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 71 
fufcbk
yt_logo

Anketno pitanje - naslovnica

Kako ste saznali za naš sajt?

Brojač posjeta

Danas1
Jučer28
Ovaj tjedan41
Ovaj mjesec289
Ukupno77787

Powered by Kubik-Rubik.de

Nesretan slučaj?

emergencycall2


U slučaju požara, prometne nesreće ili neke druge nezgode ljudi od šoka ili u panici ne znaju što učiniti, no potrebno je ostati priseban i tražiti pomoć.

Saznaj više

vatrogasni grb

DVD Petrovina

P: Ivan Samarin, 098/839-481

Z: Mladen Cvetan,098/1357-159

T: Jadranka Domjančić, 098/1649-508

Dvd Petrovina je članica Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarsko