image image image image
DVD Petrovina Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrovina dobrovoljna je, stručna, humanitarna, neprofitna i nestranačka udruga od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku u pogledu zaštite od požara, registrirana pri Uredu za opću upravu Zagrebačke županije. Društvo je pravna osoba i osnovano je radi promicanja dobrovoljnog vatrogastva, te unapređenja zaštite od požara.
Jeste li znali?Zemni plin je lakši od zraka U stabilnoj plinskoj instalaciji nalazi se pod tlakom uglavnom zemni plin koji je lakši od zraka i prilikom nekontroliranog izlaženja odlazi u gornje dijelove prostorija. Plin propan - butan koji se nalazi u bocama teži je od zraka, te u slučaju ispuštanja ispunjava prostore od poda prema vrhu.
Jeste li znali?Ne kočite naglo pred vatrogasnim vozilom Ukoliko se na cesti nađete u situaciji da je iza vas vatrogasno vozilo sa upaljenim svjetlosnim i zvučnim signalima - ne kočite naglo. Ukoliko Vas vatrogasci ne mogu preteći, ubrzajte do mjesta gdje se možete skloniti i nikad ne zaustavljajte svoje vozilo dok niste osigurali da Vas vatrogasci sigurno mogu zaobići.
Jeste li znali?Požar dimnjaka ne smije se gasiti vodom! Voda se u slučaju požara ne smije ulijevati u dimnjak budući bi nastala nagla fizikalna eksplozija vodene pare te bi došlo do raspuknuća dimnjaka, što je vrlo opasno po osobe u blizini i moguće je da se požar proširi. Voda se ne smije polijevati niti po vanjskim dijelovima dimnjaka poradi opasnosti od pucanja stijenki.

Održana pokazna vježba 2. OP-a na Japetiću

img9_20191022_1799398480

U nedjelju 20. listopada 2019. godine na području Japetića  održana je vježba vatrogasnih postrojbi 2. operativnog područja VZG Jastrebarsko.

Vježba je po prvi puta održana na području Japetića – Samoborsko gorje a u vježbi je sudjelovalo ukupno 40 vatrogasaca, članova vatrogasnih postrojbi  Sveta Jana, Belčići,  Dragovanšćak,  Volavje i  Petrovina te središnje postrojbe DVD-a Jastrebarsko. Taktički zadaci vježbe bili su podijeljeni u 4 sektora a obuhvaćali su potragu u šumi za više unesrećenih osoba, spašavanje unesrećene osobe s veće visine i iz nepristupačnog terena uz upotrebu  speleoalpinističke opreme, gašenje požara otvorenog prostora iz NV, slijetanje automobila sa ceste te spašavanje unesrećene osobe.  Zadaci su uspješno odrađeni  na zadovoljstvo zapovjednika 2. OP-a Mladena Cvetana koji je vježbom zapovjedao,  te istu osmislio u suradnji sa zamjenikom 2. OP-a Juricom Bošnjakom. Rad vatrogasnih postrojbi 2. OP-a VZG Jastrebarskog pohvalio je zamjenik gradonačelnika grada Jastrebarskog  Stipe Bučar koji je bio nazočan na vježbi. Cilj vježbe bia je provjera sustava zapovijedanja na intervencijama, korištenje sustava radio veza prilikom pretrage širokog područja uz moguće poteškoće zbog zahtjevnog terena te provjera ispravnosti vatrogasne opreme i tehnike koju posjeduju vatrogasne postrojbe. 

Galerija

Zapovjednik 2. OP-a

Mladen Cvetan

Najave

Operativa

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 89 
fufcbk
yt_logo

Slučajna slika

Anketno pitanje - naslovnica

Kako ste saznali za naš sajt?

Brojač posjeta

Danas1
Jučer28
Ovaj tjedan41
Ovaj mjesec289
Ukupno77787

Powered by Kubik-Rubik.de

Nesretan slučaj?

emergencycall2


U slučaju požara, prometne nesreće ili neke druge nezgode ljudi od šoka ili u panici ne znaju što učiniti, no potrebno je ostati priseban i tražiti pomoć.

Saznaj više

vatrogasni grb

DVD Petrovina

P: Ivan Samarin, 098/839-481

Z: Mladen Cvetan,098/1357-159

T: Jadranka Domjančić, 098/1649-508

Dvd Petrovina je članica Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarsko