image image image image
DVD Petrovina Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrovina dobrovoljna je, stručna, humanitarna, neprofitna i nestranačka udruga od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku u pogledu zaštite od požara, registrirana pri Uredu za opću upravu Zagrebačke županije. Društvo je pravna osoba i osnovano je radi promicanja dobrovoljnog vatrogastva, te unapređenja zaštite od požara.
Jeste li znali?Zemni plin je lakši od zraka U stabilnoj plinskoj instalaciji nalazi se pod tlakom uglavnom zemni plin koji je lakši od zraka i prilikom nekontroliranog izlaženja odlazi u gornje dijelove prostorija. Plin propan - butan koji se nalazi u bocama teži je od zraka, te u slučaju ispuštanja ispunjava prostore od poda prema vrhu.
Jeste li znali?Ne kočite naglo pred vatrogasnim vozilom Ukoliko se na cesti nađete u situaciji da je iza vas vatrogasno vozilo sa upaljenim svjetlosnim i zvučnim signalima - ne kočite naglo. Ukoliko Vas vatrogasci ne mogu preteći, ubrzajte do mjesta gdje se možete skloniti i nikad ne zaustavljajte svoje vozilo dok niste osigurali da Vas vatrogasci sigurno mogu zaobići.
Jeste li znali?Požar dimnjaka ne smije se gasiti vodom! Voda se u slučaju požara ne smije ulijevati u dimnjak budući bi nastala nagla fizikalna eksplozija vodene pare te bi došlo do raspuknuća dimnjaka, što je vrlo opasno po osobe u blizini i moguće je da se požar proširi. Voda se ne smije polijevati niti po vanjskim dijelovima dimnjaka poradi opasnosti od pucanja stijenki.

DVD-a Petrovina proslavilo 125 godina neprekidnog rada i djelovanja

naslovna_20191118_1131091274

U subotu 16. studenog svečano je proslavljeno 125 godina neprekidnog rada i djelovanja DVD-a Petrovina, pod pokroviteljstvom župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića i gradonačelnika Grada Jastrebarskog Zvonimira Novosela. 

Prije svečane sjednice simbolično je označen završetak obnove vatrogasnog doma koji je obuhvatio uređenje krovišta i fasade, izmjenu dijela stolarije te izmjenu garažnih vrata. Vrijednost  radova u iznosu od oko 400.000 kuna financirana je iz proračuna Zagrebačke županije i grada Jastrebarsko. Kronologiju događaja višetoljetnog rada društva prezentirala je tajnica društva Jadranka Domjančić. Povodom 125. obljetnice članovima društva dodijeljena su brončana, srebrna i zlatna odlikovanja  a medalja za posebne zasluge dodijeljena je predsjedniku Ivanu Samarinu. Počasnim članovima društva proglašeni su župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel. Svečanosti su prisustvovali izaslanik predsjednika HVZ-a i predsjednik VZ  Zagrebačke županije Stjepan Ptiček, izaslanica župana Zagrebačke županije, zamjenica  župana Nadica Žužak, načelnik HVZ-a i predsjednik VZ grada Jastrebarsko Željko Popović, gradonačelnik grada Jastrebarsko Zvonimir Novosel, zapovjednik VZ grada Jastrebarsko Vedran Boričević, zamjenik gradonačelnika Domagoj Šlat, pročelnica Irena Strmečki Šlat, dopredsjednici VZGJ Ranko Vojnović i Mladen Boričević, župnik župe Petrovina Gojislav Kovačić, počasni član g. Darko Milanković,   predstavnici 26 prijateljskih vatrogasnih društava kao i predstavnici donatora. Predsjednik Ivan Samarin dodijelio je plakete i zahvalnice pokroviteljima, uzvanicima i donatorima koji su se uključili u obilježavanje obljetnice društva,  ujedno se zahvalio svim članovima društva koji su pridonijeli da danas imamo moderno i dobro opremljeno društvo sa velikim brojem mladih članova koji svojim aktivnostima doprinose razvoju i ugledu društva.

Galerija

Jadranka Domjančić

tajnica DVD-a Petrovina

Najave

Operativa

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 28 
fufcbk
yt_logo

Slučajna slika

Anketno pitanje - naslovnica

Kako ste saznali za naš sajt?

Brojač posjeta

Danas3
Jučer38
Ovaj tjedan102
Ovaj mjesec357
Ukupno85730

Powered by Kubik-Rubik.de

Nesretan slučaj?

emergencycall2


U slučaju požara, prometne nesreće ili neke druge nezgode ljudi od šoka ili u panici ne znaju što učiniti, no potrebno je ostati priseban i tražiti pomoć.

Saznaj više

vatrogasni grb

DVD Petrovina

P: Ivan Samarin, 098/839-481

Z: Mladen Cvetan,098/1357-159

T: Jadranka Domjančić, 098/1649-508

Dvd Petrovina je članica Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarsko