image image image image
DVD Petrovina Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrovina dobrovoljna je, stručna, humanitarna, neprofitna i nestranačka udruga od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku u pogledu zaštite od požara, registrirana pri Uredu za opću upravu Zagrebačke županije. Društvo je pravna osoba i osnovano je radi promicanja dobrovoljnog vatrogastva, te unapređenja zaštite od požara.
Jeste li znali?Zemni plin je lakši od zraka U stabilnoj plinskoj instalaciji nalazi se pod tlakom uglavnom zemni plin koji je lakši od zraka i prilikom nekontroliranog izlaženja odlazi u gornje dijelove prostorija. Plin propan - butan koji se nalazi u bocama teži je od zraka, te u slučaju ispuštanja ispunjava prostore od poda prema vrhu.
Jeste li znali?Ne kočite naglo pred vatrogasnim vozilom Ukoliko se na cesti nađete u situaciji da je iza vas vatrogasno vozilo sa upaljenim svjetlosnim i zvučnim signalima - ne kočite naglo. Ukoliko Vas vatrogasci ne mogu preteći, ubrzajte do mjesta gdje se možete skloniti i nikad ne zaustavljajte svoje vozilo dok niste osigurali da Vas vatrogasci sigurno mogu zaobići.
Jeste li znali?Požar dimnjaka ne smije se gasiti vodom! Voda se u slučaju požara ne smije ulijevati u dimnjak budući bi nastala nagla fizikalna eksplozija vodene pare te bi došlo do raspuknuća dimnjaka, što je vrlo opasno po osobe u blizini i moguće je da se požar proširi. Voda se ne smije polijevati niti po vanjskim dijelovima dimnjaka poradi opasnosti od pucanja stijenki.

Održan Božićni koncert u Petrovini

img2_20191228_1861223558

Puhački orkestar DVD-a Petrovina u četvrtak 26. prosinca održao je svoj tradicionalni Božićni koncert. Brojni mještani, roditelji i prijatelji ispunili su dvoranu vatrogasnog doma te uživali u blagdanskom ozračju i prigodnom repertuaru domaćina i njihovih gostiju.

Večer je započela nastupom Brass ansambla Puhačkog orkestra DVD-a Petrovina dok je župnik Gojislav Kovačić blagoslovio vatrogasni dom i sve prisutne. Po prvi puta u Petrovini nastupio je KUD “Cvijet” iz Cvetkovića koji su predstavili sa repertuarom božićnih skladbi a neke su izveli i uz pratnju Brass ansambla. Slijedio je nastup Puhačkog orkestra DVD-a Domagović  koji se predstavio u veselom blagdanskom tonu uz profesora Maria Fabijanića. Na kraju  je nastupio Puhački orkestar DVD-a Petrovina pod ravnanjem prof. Krešimira Fabijanića. I ovog Božića odabirom repertuara svjetski poznatih skladbi i sjanom izvedbom oduševili su sve prisutne. Predsjednik Ivan Samarin uputio je riječi zahvale ponajprije prof. Krešimiru Fabijaniću koji je dao novi zamah i poticaj članovima orkestra, ali i svima koji daju svoj doprinos okrestru na koji smo  danas svi ponosni. Koncertu su prisustvovali zamjenica župana Zagrebačke županije  Nadica Žužak,  gradonačelnik Grada Jastrebarskog  Zvonimir Novosel, načelnik  HVZ-a Željko Popović, predsjednica Zajednice KUUGJ Nikolina Ribarić, profesor Petar Fabijanić, vel. Gojislav Kovačić i vel. Ivan Bingula.

Za DVD Petrovina

Jadranka Domjančić

Galerija

Najave

Operativa

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 30 
fufcbk
yt_logo

Slučajna slika

Anketno pitanje - naslovnica

Kako ste saznali za naš sajt?

Brojač posjeta

Danas5
Jučer38
Ovaj tjedan104
Ovaj mjesec359
Ukupno85732

Powered by Kubik-Rubik.de

Nesretan slučaj?

emergencycall2


U slučaju požara, prometne nesreće ili neke druge nezgode ljudi od šoka ili u panici ne znaju što učiniti, no potrebno je ostati priseban i tražiti pomoć.

Saznaj više

vatrogasni grb

DVD Petrovina

P: Ivan Samarin, 098/839-481

Z: Mladen Cvetan,098/1357-159

T: Jadranka Domjančić, 098/1649-508

Dvd Petrovina je članica Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarsko